Παρουσίαση συσκευής ανίχνευσης οχήματος κινούμενου στο αντίθετο ρεύμα

Egnatia Odos

(Εγνατία Οδός – Φωτό: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Eurokinissi)

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τα δυστυχήματα που προκαλούνται από διακινητές που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με τις τραγικές συνέπειες που έχουν αυτά σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σοβαρούς τραυματισμούς.

Από την πρώτη στιγμή αναζητήσαμε τρόπους εφαρμογής της τεχνολογίας που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και να μας προστατέψουν. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που χρειάζεται ένα συνδυασμό μέτρων για να περιοριστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντηθήκαμε με δύο φορείς, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτρoβιτς Δημήτριο στις 11:00 και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη στη 13:00, παρουσία του αντιδημάρχου κυκλικής οικονομίας, περιβάλλοντος και υπευθύνου θεμάτων πολιτικής προστασίας Ηλία Δαστερίδη. Στις συναντήσεις παρουσιάσαμε τα σχέδια μίας συσκευής που ανιχνεύει τα οχήματα που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας και μπορεί να ειδοποιήσει άμεσα τις αρχές για το συμβάν ώστε να ληφθούν έγκαιρα μέτρα αποτροπής μίας σύγκρουσης.

Η περιφέρεια μας μετέφερε και κάποιες άλλες ανάγκες όπου ο σύλλογος θα μπορούσε να συνδράμει ενεργά προσφέροντας τεχνολογικές λύσεις οι οποίες μπορούν να συζητηθούν σε επόμενες συναντήσεις.

Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης εξέφρασε το άμεσο ενδιαφέρον του για την υποστήριξη της υλοποίησης αυτού του πιλοτικού project και δεσμεύθηκε να επισκεφτεί σύντομα το χώρο του συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης.

Το Δελτίο τύπου σε PDF